16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIonuţ Stroe, ales vicepreşedinte al grupului ALDE din APCE

Ionuţ Stroe, ales vicepreşedinte al grupului ALDE din APCE

Deputatul doljean Ionuţ Stroe a fost ales pe 27 ianuarie în sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)în funcţia de vicepreşedinte al Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE) din plenul APCE.
Potrivit unui comunicatul de presă transmis de Departamentul de Analiză Politică şi Comunicare al PNL, „alegerea domnului deputat Ionuţ Stroe în funcţia de vicepreşedinte al grupului ALDE al APCE reafirmă rolul important al delegaţiei liberale române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. PNL este, în acest moment, cel mai mare partid liberal european“.
În această sesiune a fost aleasă în funcţia de preşedinte Anne Brasseur, din Luxemburg, ca lider al liberalilor europeni la APCE,  care „va contribui în mod semnificativ la promovarea statului de drept, democraţiei şi drepturilor omului în toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei“, conform comunicatului de presă.
Printre temele discutate în sesiunea de iarnă a APCE se află subiecte ce ţin de funcţionarea instituţiilor democratice din Ucraina, contribuţia reţelelor de internet la îmbunătăţirea mecanismelor democratice, prevenirea rasismului, schimbările climate şi găzduirea imigranţilor în Europa.
Sesiunea se va încheia mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS