24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIlie Carabulea şi Marian Mîrzac, arestaţi pentru 29 de zile în dosarul corupţiei de la ASF

Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac, arestaţi pentru 29 de zile în dosarul corupţiei de la ASF

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost arestat pentru 29 de zile în dosarul corupţiei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), informează b1.ro. Alături de el a fost arestat şi Marian Mîrzac, care face parte din conducerea ASF. Potrivit procurorilor, grupul din care făceau parte Mîrzac şi Carabulea ar fi făcut presiuni pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să îl înlăture din funcţie pe un vicepreşedinte al ASF, instituţie unde numirile şi destituirile se făceau în funcţie de interese şi prietenii. Conform referatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, grupurile de interese dictau politica de cadre a Autorităţii.

Astfel, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru a introduce un criteriu de incompatibilitate menit să-l elimine pe vicepreşedintele ASF Tudor Daniel George, şi el urmărit penal în dosar. Procurorii mai spun că schimbarea din funcţie a lui Tudor ar fi venit ca urmare a influenţei altui membru al conducerii ASF, Marian Mîrzac, al cărui scop era protejarea intereselor firmei de asigurări Carpatica, societate controlată de omul de afaceri Ion Carabulea. Conform procurorilor, Mîrzac ar fi vrut să obţină postul de vicepreşedinte deţinut de Tudor, iar pentru acest lucru ar fi urmat să se folosească şi de relaţia pe care o avea cu soţia vicepremieruluilui Daniel Chiţoiu, Laura Chiţoiu, urmărită penal şi ea în dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS