11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea Supremă se pronunţă astăzi în dosarul "Transformatorul"

Curtea Supremă se pronunţă astăzi în dosarul „Transformatorul”

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) vor anunţa astăzi sentinţa în dosarul „Transformatorul”, aflat în faza de recurs, în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat anterior la cinci ani de închisoare, informează HotNews.ro. Marţi, la ultimul termen al procesului, care a durat aproape nouă ore, Relu Fenechiu a încercat să îi convingă pe magistraţi că este nevinovat. La începutul procesului, procurorul de şedinţă a cerut aplicarea unei pedepse mai mari pentru Relu Fenechiu, fratele acestuia, Lucian Fenechiu, şi ceilalţi inculpaţi în dosar.

Procurorul a invocat pericolul social reprezentat de inculpaţi şi gravitatea faptelor acestora. Pe 12 iulie 2013, un complet de la instanţa supremă l-a condamnat pe Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsa fiindu-i dată şi fratelui sau, Lucian Fenechiu.

De asemenea, Ioan Turbatu şi Ioan Mărghidan, directori generali la SISEE Moldova, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată, Petru Andronache, director comercial la Electrică Moldova, a primit pedeapsa cea mai mare, de şapte ani de închisoare, iar Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la firma Europlus SRL Iaşi, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Instanţa i-a obligat pe Relu şi Lucian Fenechiu, Petru Andronache, Ioan Turbatu şi Mihai Bogdan Damian la plata în solidar a sumei de 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS