11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: O turistă rămasă blocată pe vârful Cozia a fost recuperată de salvamontişti după o operaţiune de 12 ore

Vâlcea: O turistă rămasă blocată pe vârful Cozia a fost recuperată de salvamontişti după o operaţiune de 12 ore

O femeie de 62 de ani care rămăsese izolată pe vârful Cozia a fost recuperată aseară de salvamontiştii din judeţul Vâlcea, după o operaţiune care a durat 12 ore, informează Agerpres.ro. Potrivit şefului serviciului Salvamont, Mircea Lera, turista a fost dusă la Mănăstirea Turnu. Operaţiunea de salvare a femeii a început în jurul orei 10:00, salvamontiştii alegând o potecă de munte în partea de nord-vest a versantului, în condiţiile în care celelalte drumuri de acces spre vârful Cozia erau blocate de nămeţi sau copaci căzuţi. „Operaţiunea a fost destul de dificilă dat fiind şi faptul că a fost noapte, dar şi zăpada destul de mare”, a explicat Lera. El a făcut un apel la turişti cerându-le ca în această săptămână să nu se aventureze pe trasee de munte. „Se anunţă zăpezi şi avalanşe, drumurile sunt inaccesibile, iar salvarea ar fi extrem de dificilă”, a precizat Mircea Lera.

Salvamontiştii vâlceni au mai fost solicitaţi în aceste zile să intervină pentru a recupera mai mulţi muncitori forestieri care rămăseseră blocaţi în Munţii Căpăţânii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS