29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful echipei de transplant renal de la Fundeni susţine că Aurelia Ion nu trebuia să se afle în avionul care s-a prăbuşit

Şeful echipei de transplant renal de la Fundeni susţine că Aurelia Ion nu trebuia să se afle în avionul care s-a prăbuşit

Studenţii la Medicină nu trebuie să ia parte la transplanturi de organe, iar Aurelia Ion nu trebuia să se afle în avionul prăbuşit în Munţii Apuseni, susţine şeful echipei de transplant renal de la Institutul Fundeni din Bucureşti, doctorul Ionel Sinescu, citat de b1.ro. „La studenţii la Medicină programul de pregătire nu permite o astfel de activitate. Transplanturile de organe sunt supraspecializări în cadrul specializărilor de care depind organele transplantate”, a declarat doctorul, potrivit Gândul.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Fundeni consideră că Aurelia Ion a dat dovadă de pregătire profesională prin voluntariat la astfel de activităţi.

Studenta Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, a murit, în urmă cu o săptămână, în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în care şi-a pierdut viaţa şi pilotul Adrian Iovan, iar alte persoane, cadre medicale, au fost rănite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS