11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR decide azi sesizarea privind legea referitoare la posturi şi la reducerea cheltuielilor la autorităţi

CCR decide azi sesizarea privind legea referitoare la posturi şi la reducerea cheltuielilor la autorităţi

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să decidă azi asupra sesizării PDL şi PP-DD privind neconstituţionalitatea Legii de aprobare a OUG referitoare la stabilirea unor măsuri în ceea ce priveşte asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

După cum informează evz.ro, săptămâna trecută, Curtea hotărât întreruperea deliberărilor pentru o mai bună studiere a problemelor ce formează obiectul cauzelor şi a dispus amânarea pronunţării deciziei pentru 28 ianuarie.

Sesizarea a fost formulată de 61 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale PDL şi PP-DD şi vizează Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 77/2013. Autorii sesizării consideră că prin ordonanţă au fost aprobate mai multe măsuri care sunt într-o totală contradicţie cu dispoziţiile art.115 alin. (6) din Constituţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS