19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta mânca la restaurant în timp ce victimele accidentului de avion erau căutate pe munte

Ponta mânca la restaurant în timp ce victimele accidentului de avion erau căutate pe munte

Jurnaliștii Robert Turcescu (B1), Mircea Marian (Evenimentul Zilei) și Lucian Negrea (Pesurse.ro) au scris sâmbătă că premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea au petrecut mai multe ore la un restaurant italian din București împreună cu mai mulți ziariști, în timp ce echipajele încercau să găsească victimele accidentului aviatic din Apuseni.  
Tot sâmbătă, ziarul Adevărul scrie că Daciana Sârbu, soția premierului, împreună cu Corina Crețu și mai mulți fruntași din PSD Cluj au participat la o petrecere de aproximativ 1.200 de persoane, într-un hotel de 4 stele din Cluj, în timp ce la București aveau loc funeraliile pilotului Adrian Iovan, mort în accidentul aviatic.  
Adevărul.ro, care publică și fotografii de la petrecere, scrie că, la ora 16.00, la Cluj-Napoca începea o uriașă petrecere la un hotel de 4 stele din centru, care s-a încheiat la ora 21.00. Printre invitați soția premierului Daciana Ponta, Ioan Rus (fost ministru de interne), Vasile Dîncu (fost ministru al informațiilor), Corina Crețu (europarlamentar), președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, primari și parlamentari PSD.
 
Subiectul semnalat de cei trei ziarişti a fost preluat de reportervirtual.ro
şi EVZ.ro.

Robert Turcescu a scris pe blogul personal, într-un articol intitulat „Aura murea, Ponta chefuia“, că premierul, însoțit de soția Daciana Sârbu și de Dragnea au mers la o întâlnire cu ziariști acreditați la PSD în restaurantul „Trattoria il Calcio“, după ce premierul a plecat de la B1 TV, unde, până în jurul orei 21.30, se aflase la emisiunea realizată de Mădălina Pușcălău.  
Turcescu notează că „la 21.25, Ponta spunea unei țări întregi că răniții din accidentul aviatic au fost găsiți, fără să precizeze că un localnic este cel care a reușit să ajungă primul la ei. Cu zece minute mai devreme anunțase că s-a reușit localizarea lor, derutându-i printr-o exprimare ambiguă pe mulți dintre cei care participau la acțiunile de salvare“.  
Potrivit lui Turcescu, la întâlnirea de la restaurantul italian se mai aflau purtătorul de cuvânt al partidului, Cătălin Ivan, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, europarlamentarul Corina Crețu, secretarul general al PSD, deputatul Andrei Dolineaschi.
Printre publicațiile care au avut ziariști invitați la întâlnire, potrivit lui Turcescu, au fost: agenția Mediafax, Pro TV, TVR, RTV, Realitatea TV, B1 TV, Digi 24, Prima TV, România TV, Antena 3, Agerpres, Gândul.
Andi Manciu (Mediafax), despre care există informații că a fost la fața locului, a scris luni seară următoarele pe contul său de Facebook: „ASTA trebuie să v-o spun! I-am spus unui oficial de cel mai înalt rang că Iovan a murit potrivit Salvamont, la ureche. El a continuat apoi conversația lui de protocol, de doi lei jumate… A continuat să râdă și să se simtă bine. NU a avut nici o tresărire!…. (sunt mâhnit și scârbit)
P.,: unii știu la cine mă refer“, referindu-se la Liviu Dragnea.   
Robert Turcescu a scris sâmbătă, pe contul său de Facebook că, după postarea acestui articol, premierul ar fi făcut presiuni să îi fie scoasă emisiunea din grila postului B1. „Înțeleg că după postarea pe blogul subsemnatului a materialului «Aura murea, Ponta chefuia», domnul premier Ponta face presiuni uriașe să-mi fie scoasă emisiunea din grila B1 TV. Clasic, aș zice. Așa a făcut și Năstase pe vremea în care lucram la Europa FM. Lui Năstase i-a mers. Ce va face B1 TV? Aceasta-i întrebarea!“.
Pe de altă parte, Sorin Oancea, director general B1, a declarat că postul lui Robert Turcescu depinde doar de prestația lui. „Robert Turcescu are de trei ani o emisiune pe post. În ultimii doi ani, de când este Victor Ponta premier, l-a criticat cum a vrut fără să-i spună nimeni nimic. Singurul om care-l poate da afară de la B1 pe Robert Turcescu este Robert Turcescu și audiența pe care o face seară de seară cu emisiunea“, a spus Oancea, potrivit EVZ.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS