26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMonica Ridzi află astăzi sentinţa în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu

Monica Ridzi află astăzi sentinţa în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor anunţa luni sentinţa în dosarul în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului, conform evz.ro.
La ultimul termen al procesului din 16 ianuarie, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea Monicăi Iacob-Ridzi în limitele speciale, care pentru infracţiunea de abuz în serviciu sunt între cinci şi 15 ani. Procurorul a cerut ca Ridzi să fie condamnată pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi infracţiuni privind sistemele informatice ”din cauza contribuţiei esenţiale şi a calităţii acesteia în timpul săvârşirii faptelor”.
De asemenea, procurorul a cerut condamnarea şi a celorlalţi inculpaţi, inclusiv a lui Paul Diaconu, director în cadrul MTS, chiar dacă acesta este cel care a făcut un denunţ la DNA. În plus, DNA solicită judecătorilor ca inculpaţii să plătească în solidar 2,7 milioane lei reprezentând daune.
Monica Iacob-Ridzi, ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009, a fost trimisă în judecată în mai 2011 de către procurorii DNA pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS