12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul ANM: Un nou viscol în sudul României

Directorul ANM: Un nou viscol în sudul României

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat că un nou viscol se va face simţit în sudul României, de miercuri până joi, informează realitatea.net.

„Mâine (marţi – n.r.) este o pauză, după ieşirea din vigoare diseară a acestor coduri. E o pauză în sensul că nemaifiind vânt, chiar dacă ninge, ninge slab. Dar de miercuri dimineaţă până joi dimineaţă, cu probabilitate foarte mare, ANM-ul va emite din nou avertizări pentru un viscol tot pe sudul ţării, de miercuri dimineaţă până joi dimineaţă. Deci este destul de scurt ca timp, în comparaţie cu viscolul în care ne aflăm”, a spus directorul ANM, astăzi.

Acesta a avertizat populaţia, precizând că pe Cod Portocaliu nu se pleacă la drum! „Atâta timp cât românii nu înţeleg că în Cod Portocaliu nu se pleacă la drum, nici o autoritate nu poate să-i ajute”, a spus Sandu la RFI.

Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, a declarat pentru realitatea.net următoarele:  „În cursul noptii de marti spre miercuri, dupa ora trei noaptea, îşi vor face apariţia ninsorile slabe în Oltenia, Banat şi nordul Moldovei. Vântul se va intensifica in S-V, acesta intensificare se va resimti mai la est in cursul zilei de miercuri, asociat cu ninsori in regiunile extracarpatice. Vantul va sufla cu putere şi vor fi rafale de peste 50-60 km/h in S-V. Asta va duce la viscolirea si spulberarea zapezii deja existente, dar si a stratului pe care il asteptam sa se depuna pe parcursul miercuri. În cursul noptii miercuri spre joi, fenomele sunt în diminuare si restrangere. În dupa-amiaza de joi sa se resimta ameliorare semniticativă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS