14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaz de TBC confirmat la Colegiul Naţional „Carol I“

Caz de TBC confirmat la Colegiul Naţional „Carol I“

Stare de alertă la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova. Un elev de clasa a XII-a a fost diagnosticat joi cu tuberculoză (TBC) de medicii Spitalului Militar din Craiova, cazul fiind confirmat şi de cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“. Vineri, medicii au intervenit direct şi la unitatea de învăţământ. „Din momentul în care a fost depistat, am început ancheta epidemiologică la toţi elevii care învăţau în clasa respectivă. Rezultatele vor fi comunicate luni, nefiind exclus să apară şi alte cazuri de tuberculoză“, a precizat Corneliu Miu, medic primar pneumolog în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova.
Analize se impun şi în cazul cadrelor didactice. „Obligatoriu o să fie testaţi şi profesorii, dar luni, şi ar fi mult mai grav dacă s-ar depista şi un cadru didactic bolnav“, a subliniat medicul Corneliu Miu.
Directorul unităţii de învăţământ, Luminiţa Thorwachter, a precizat că s-au luat toate măsurile necesare pentru elevi: „Clasa în care se afla elevul diagnosticat a fost dezinfectată de reprezentanţii Sanepidului şi a fost închisă. S-au făcut analize tuturor elevilor care au studiat în sala respectivă, atât celor care învăţau de dimineaţă, cât şi celor care veneau după-amiază. Probele s-au prelevat în cabinetul medical al şcolii, dar de către medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Cazul a intrat în atenţia directorului adjunct al spitalului. Părinţii trebuie să stea liniştiţi pentru că s-au luat toate măsurile necesare“. Conducerea şcolii a mai precizat pentru GdS că elevii din clasa în care a apărut virusul TBC au fost mutaţi în altă sală, dar au făcut orele normal. De asemenea, nici luni programul nu va fi perturbat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS