14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM a restrâns incidența Codului Portocaliu, în Oltenia a fost instituit Cod Galben de viscol

ANM a restrâns incidența Codului Portocaliu, în Oltenia a fost instituit Cod Galben de viscol

Judeţele din Oltenia au ieşit de sub avertizarea Cod Portocaliu de ninsori şi viscol, în regiune fiind instituit Cod Galben. Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat în această seară avertizarea de ninsori şi viscol, anunţând că până mâine, la ora 22:00, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea nordică a Moldovei va ninge, dar intensitatea vântului la rafală scădea, ajungând la viteza de 45-50 km/h.

Avertizarea Cod Portocaliu se va menține în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, unde viscolul puternic va continua. În aceste regiuni, dar cu precădere în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa, viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70-80 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. În sud-estul Dobrogei, mai ales la începutul intervalului menționat, vor mai fi ploi şi lapoviţe, moderate cantitativ şi izolat se va depune polei.

ANM a precizat că atenționarea va fi actualizat în cursul serii de duminică, 26 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS