14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAPC a notificat Vel Pitar pentru practică incorectă

APC a notificat Vel Pitar pentru practică incorectă

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România a notificat compania Vel Pitar în legatură cu o menţiune aflată pe ambalajul sortimentului de pâine ambalată „Bucureşti”. Astfel, ambalajul acestei pâini ar fi putut induce în eroare consumatorii, având în vedere că se făcea menţiunea că este „Cea mai buna pâine a Bucureştilor de ieri şi de azi”. Asta în ciuda faptului că această menţiune nu avea ca suport nici un studiu, sondaj sau orice alt element obiectiv de acest gen, ci reprezenta doar un mesaj publicitar al producătorului.
În urma demersului APC România, compania Vel Pitar a comunicat asociaţiei că a decis să elimine această menţiune care putea induce în eroare consumatorii de pe ambalajul produsului.
Iniţiativa APC-România face parte din „Campania Naţională împotriva practicilor comerciale incorecte pe piaţa din România”, demarată la data de 1 septembrie 2013. „APC-România va continua să monitorizeze practicile comerciale şi să acţioneze ori de câte ori va identifica practici comerciale incorecte. Îi invită pe toti consumatorii şi reprezenanţii mass-media care sesizează aspecte care pot intra în sfera practicilor comerciale incorecte să ni le sesizeze, pentru a acţiona împreună în vederea eliminării acestora”, a precizat Costel Stanciu, preşedintele APC România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS