12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGabriel Oprea cere rapoarte de la MAI, MT, MApN, MS şi STS cu privire la accidentul din Apuseni

Gabriel Oprea cere rapoarte de la MAI, MT, MApN, MS şi STS cu privire la accidentul din Apuseni

Din dispoziția primului-ministru Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea va prezenta o informare, până la ședința de Guvern de mâine, privind modul în care au acționat instituțiile publice potrivit prevederilor legale, după producerea evenimentului aviatic din județul Cluj luni 20 ianuarie 2014.
În acest sens, viceprim-ministrul pe probleme de securitate națională a solicitat tuturor instituțiilor cu atribuții să transmită de urgență rapoarte complete privind măsurile și acțiunile derulate în scopul salvării victimelor evenimentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014. Astfel, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Sănătății, Serviciul de Telecomunicații Speciale urmează să furnizeze date și informații complete referitoare la modul în care structurile responsabile au acționat în operațiunile de căutare și salvare a victimelor evenimentului aviatic. „Vor fi verificate, totodată, condițiile în care a fost planificat și s-a derulat zborul aeronavei în cauză. În baza constatărilor se vor lua masurile care se impun”, se arată în comunicatul de presă al vicepremierului Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS