20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul „Christian“, o rază de speranţă pentru persoanele cu handicap

Centrul „Christian“, o rază de speranţă pentru persoanele cu handicap

Centrul „Christian“ pentru persoanele cu handicap din Târgu Jiu este locul unde persoanele cu dizabilităţi îşi găsesc alinare şi ajutor pentru problemele lor. Aici, au loc zilnic foarte multe acțiuni care vizează acordarea de asistenţă medicală, consultanţă în diferite domenii, consiliere psihologică şi altele.
„La ora actuală, centrul social este foarte solicitat. Aici vin persoane cu dizabilităţi şi vrem să facem cunoscut că acest centru stă la dispoziţia persoanelor cu handicap.
Vrem să le oferim cele mai bune condiţii, să socializeze, să beneficieze de consiliere psihologică. Aici au parte de foarte multe acţiuni şi activităţi benefice pentru ei. Ne mândrim că putem să oferim acest sprijin, oraşul nostru fiind singurul din ţară care are un astfel de centru“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.
Centrul „Christian“ a fost o adevărată salvare pentru Andrei Covrig. „După accidentul pe care l-am avut, nu am primit nimic de la patron, nici măcar un ban, nimic. Mi-au schimbat de la gradul I de handicap la gradul III şi mi-au tăiat pensia. De la 300 de lei am ajuns să primesc 30 de lei.
Am fost la terapie la Spitalul 700, dădeam 30 de lei pe zi, dar acum de unde să mă mai duc dacă nu mai am nici un ban!?“, a declarat Andrei Constantin Covrig, care beneficiază de asistenţă medicală în cadrul centrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS