13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrancardierul de la Spitalul Judeţean acuzat de viol, definitiv la Spaţii verzi

Brancardierul de la Spitalul Judeţean acuzat de viol, definitiv la Spaţii verzi

Ilie Aprodu, brancardierul angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova care a fost cercetat de poliţie pentru comiterea infracţiunii de tentativă de viol, a rămas definitiv la Spaţii verzi, departament unde fusese „transferat“ de conducerea unităţii până la finalizarea anchetei. În luna mai a anului trecut, Ilie Aprodu intra în vizorul poliţiei şi comisiei de disciplină a SJU, după ce se primise o sesizare în cazul său de la o asistentă din Secţia de terapie intensivă. Aceasta a anunţat conducerea spitalului că l-a găsit pe brancardier, într-o noapte, aplecat peste o pacientă internată la Reanimare. „Era beat, cu pantalonii în vine, şi cu greu am reuşit, împreună cu un coleg, să-l dăm jos de pe pacientă“, menţiona asistenta în sesizarea făcută.
O perioadă, brancardierul nu a fost de găsit, nici de către conducerea unităţii medicale, nici de poliţie, pentru a da explicaţii, fiind internat la Psihiatrie, iar apoi intrând în concediu. Până la urmă, a dat o declaraţie în care susţinea că îşi aminteşte doar că i s-a făcut rău şi că a căzut peste pacienta respectivă. După verificările de rigoare şi rezultatul expertizei medico-legale dispusă în acest caz, Poliţia a ajuns la concluzia că tentativa de viol pentru care era cercetat Ilie Aprodu nu se confirmă, aşa că a finalizat dosarul şi l-a înaintat către Parchet cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale (NUP). Propunerea în cauză a fost admisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi comunicată Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Cum poliţia a stabilit că nu a fost vorba de viol la SJU, nici comisia de disciplină nu a mai schimbat încadrarea sancţiunii aplicate iniţial brancardierului, aceea de a-l scoate în afara spitalului, la Spaţii verzi, acolo unde „nu mai poate intra în contact cu nici un bolnav“. Sancţiunea a fost motivată prin faptul că Ilie Aprodu nu avea ce să caute în salonul respectiv şi, potrivit fişei postului, „el doar transportă pacienţii şi materialele, nu are voie să se apropie de patul vreunui bolnav“. „Nea Ilie (Aprodu – n.r.) nu mai are treabă cu spitalul. A fost mutat în curte, la curăţenie. Cară gunoiul cu roaba“, a spus un fost coleg al brancardierului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS