10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateISU Alba: Una dintre persoanele rănite în urma accidentului aviatic a murit - UPDATE

ISU Alba: Una dintre persoanele rănite în urma accidentului aviatic a murit – UPDATE

Una dintre victimele accidentului aviatic produs în această după-amiază în Munţii Apuseni a decedat, a declarat, în urmă cu puțin timp, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, informează Mediafax.ro. Reprezentatul ISU nu a precizat deocamdată numele persoanei decedate ci a spus doar că persoana decedată este un bărbat, fără a oferi alte detalii. Potrivit reprezentantului ISU Alba, celelalte şase victime au fost preluate de echipele de salvare şi vor fi coborâte până în comuna Horea, de unde vor fi preluate de ambulanţe.

Postul de televiziune Realitatea TV a anunțat că persoana decedată este pilotul Adrian Iovan. Dan Mircea Petrescu, reprezentant al Serviciului Salvamont Bihor a confirmat, la Realitatea TV, că pilotul avionului a murit și că este încarcerat în avionul căzut, Petrescu declarând, în cadrul intervenției la postul de televiziune că și studenta aflată în stare gravă ar fi decedat. 

Victor Zota, coordonator în cadrul Agenției Naționale de Transplant a declarat, la Realitatea TV, că studenta rezidentă aflată în stare gravă a intrat în stop cardiorespirator cel mai probabil din cauza hipotermiei. Zota a afirmat că pilotul Adrian Iovan a decedat, informația fiind, de asemenea, confirmată de surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru Mediafax.


UPDATE (23:20) Subsecretarul de Stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat, a declarat, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Realitatea TV, că nu poate confirma informația referitoare la decesul pilotului Adrian Iovan întrucât nu deține informații oficiale de la echipele de salvare și medicale aflate la locul accidentului. Arafat, care nu se află în România, a explicat că ”nu ar fi corect” să furnizeze astfel de informații până când nu va exista o confirmare oficială. ”Sper ca ceilalți să fie în viață”, a spus Raed Arafat.


UPDATE (23:33) Victor Zota, coordonator în cadrul Agenției Naționale de Transplant a afirmat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că studenta rezidentă aflată în stare critică ar fi decedat în urma stopului cardio-respirator suferit.


UPDATE (23:42) Cătălin Chiper, secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV că, potrivit informațiilor pe care le deține, cinci persoane au ajuns la unități medicale și colaborează cu medicii. De asemenea, există o femeie rănită, căreia i se aplică manevre de resuscitare. ”La finalul operațiunilor de resuscitare medicii vor putea oferi informații cu privire la starea acesteia”, a spus Chiper. În ceea ce privește situația celei de-a șaptea persoane, Cătălin Chiper a afirmat că informația privind decesul nu poate fi confirmată deoarece, potrivit procedurilor legale, decesul poate fi declarat doar de medici legiști și procurori și, de asemenea, numele unei persoane decedate trebuie să fie transmis întâi familiei și apoi dat publicității.

Site-ul b1.ro relatează că la locul accidentului a fost trimisă o echipă de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică (INC) pentru a acorda sprijin la cercetările făcute în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS