14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu efectuează vizite de stat în Israel şi Teritoriile Palestiniene

Băsescu efectuează vizite de stat în Israel şi Teritoriile Palestiniene

Președintele Traian Băsescu se va afla de azi până marți în vizite de stat în Israel și Teritoriile Palestiniene, a anunţat Administrația Prezidențială într-un comunicat. Mâine dimineaţă, Băsescu va fi primit la reședința prezidențială ‘Beit Hanasi’ de către președintele Statului Israel, Shimon Peres. După convorbirile oficiale cu Peres, șeful statului român va merge la sediul Guvernului de la Ierusalim, unde va susține scurte declarații de presă împreună cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Preşedintele României va merge apoi la Cimitirul Eroilor Israelieni pentru a depune o coroană de flori la mormântul lui Theodor Herzl. De asemenea, va vizita Muzeul Memorial al Martirilor și Eroilor Holocaustului ‘Yad Vashem’.

După aceea, președintele va participa la ceremonia de aprindere a „Flăcării Veșnice” și depunerea unei coroane de flori la Memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”. După ce va lua masa cu ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman,  Băsescu va vizita Biserica Sfântului Mormânt și Zidul Plângerii. Seara, Shimon Peres va oferi un dineu de stat în onoarea omologului român.

Marți, Băsescu va avea convorbiri cu președintele Knessetului Statului Israel, Yuli Edelstein, și va vizita Așezământul Bisericii Ortodoxe Române la Locurile Sfinte. De asemenea, președintele român va depune o coroană de flori la Mausoleul fostului președinte Yasser Arafat. În jurul prânzului, Traian Băsescu va fi primit de președintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmoud Abbas, cu care va susține și o declarație de presă comună. La Ramallah, Traian Băsescu va avea o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Teritoriile Palestiniene. Tot marți, președintele va avea la Tel Aviv o întâlnire și cu reprezentanții comunității românești din Israel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS