17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul bulgar: Investitori români şi bulgari, interesaţi de construcţia a trei noi poduri pe Dunăre

Premierul bulgar: Investitori români şi bulgari, interesaţi de construcţia a trei noi poduri pe Dunăre

Investitori din România şi Bulgaria sunt interesaţi de construcţia a trei noi poduri peste Dunăre, a declarat vineri premierul bulgar Plamen Oreşarski, în Parlamentul de la Sofia, conform Mediafax.
Oreşarski a arătat că noile poduri peste Dunăre, la Silistra-Călăraşi, Oriahovo-Bechet şi Nikopol-Turnu Măgurele, au fost incluse în planul de acţiune al Comisiei Europene pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, el adăugând că proiectele sunt esenţiale pentru regiune.
Premierul a precizat însă că nu a fost convenită, până acum, nici o finanţare UE pentru cele trei poduri.
„Acest lucru ne obligă să căutăm ale surse de finanţare, în special parteneriate public-private”, a spus Oreşarski, citat de investor.bg.
El a notat că o şedinţă comună a guvernelor Bulgariei şi României a fost planificată să aibă loc în lunile următoare, iar pe agenda discuţiilor se va afla cooperarea dintre cele două state.
Oreşarski a explicat că a primit asigurări de la surse credibile că investitori privaţi şi-au exprimat interesul să discute despre construcţia podurilor.
Premierul a subliniat totuşi că în acest moment nu poate specifica un termen pentru finalizarea proiectelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS