14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA va începe urmărirea penală a fostului şef al CNAS pentru un prejudiciu de 14 milioane de euro

DNA va începe urmărirea penală a fostului şef al CNAS pentru un prejudiciu de 14 milioane de euro

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) urmează să înceapă urmărirea penală împotriva fostului şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, informează gandul.info. Procurorii anticorupţie îl cercetează pe Duţă pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor statului. Expertizele DNA susţin că în acest caz a fost constat un prejudiciu de 14 milioane de euro.

Inspecţia Judiciară arată că a verificat la DNA modul în care sunt investigate plângerile formulate de guvern împotriva lui Lucian Duţă, fostul şef al CNAS, dar şi împotriva altor şefi de instituţii publice care au activat în perioada guvernării Boc. În cazul lui Duţă, DNA a informat IJ că într-unul dintre dosarele în care Lucian Duţă este cercetat, va începe urmărirea penală.

Acest dosar a pornit iniţial la autosesizarea DNA din 29 noiembrie 2012, adică procurorii anticorupţie îl cercetau pe Lucian Duţă înainte ca inspectorii Corpului de Control al Guvernului să fi sesizat diverse fapte cu caracter penal comise de fostul şef CNAS. La acest dosar au fost conexate şi sesizările Guvernului Ponta.

”La acest dosar au fost conexate dosarele nr 62/P/2013, nr 173/P/2013 şi 81/P/2013 privind neîncasarea taxei de claw-back, implementarea Cardului Naţional de Asigurări de Sănătate şi achiziţia de servicii instruire personal şi asistenţă tehnică pentru operarea SIUI”, se arată în raportul IJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS