13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegătorii găgăuzii vor avea de ales, pe 2 februarie, între UE și Rusia

Alegătorii găgăuzii vor avea de ales, pe 2 februarie, între UE și Rusia

Alegătorii din Găgăuzia sunt așteptați să voteze la referendumul din 2 februarie, unde vor trebui să opteze între aderarea Republicii Moldova la UE sau apropierea de Uniunea Vamală, dar vor alege și privind o eventuală independență, potrivit Gagauzinfo.md, citată de B1TV.
Găgăuzii vor primi la referendum două buletine de vot. În primul, ei vor trebui să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu alegerea cursului de dezvoltare externă a Republicii Moldova îndreptat spre aderarea la Uniunea Europeană?”. Al doilea buletin va conţine întrebarea: „Sunteţi de acord cu alegerea cursului de dezvoltare externă a Republicii Moldova îndreptat spre aderarea la Uniunea Vamală (Rusia-Belarus-Kazahstan)?”.
Al doilea referendum, organizat în aceeaşi zi, este legislativ şi are un singur buletin de vot, cu întrebarea: „Sunteţi de acord să fie adoptat proiectul de lege de către UTA Găgăuzia care permite locuitorilor din Găgăuzia să-şi exercite dreptul la autodeterminare externă în cazul schimbării statutului Republicii Moldova ca stat independent?”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS