13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina: 50.000 de oameni protestează la Kiev, după ce un lider al Opoziţiei a fost bătut

Ucraina: 50.000 de oameni protestează la Kiev, după ce un lider al Opoziţiei a fost bătut

Aproximativ 50.000 de oameni s-au adunat astăzi în centrul capitalei ucrainene Kiev, pentru a protesta faţă de agresiunea care l-a vizat pe unul dintre liderii Opoziţiei, fostul ministru de Interne Iuri Lutenko, informează Ştirile Pro TV citând AFP. Lutenko, în vârstă de 49 de ani, membru al fostului Cabinet prooccidental condus de Iulia Timosenko, a fost în detenţie aproape trei ani, fiind eliberat la presiunile Uniunii Europene.
 
Lutenko a fost internat ieri în stare gravă, după ce a fost bătut în cursul unor confruntări survenite vineri între manifestanţi proeuropeni şi forţele de ordine, la Kiev. Televiziunea publică a difuzat atunci imagini cu mai multe persoane transportate pe targă după intervenţia forţelor de ordine împotriva manifestanţilor care atacaseră cu pietre. Soţia lui Lutenko a declarat că acesta are traumatisme craniene şi a fost scos astăzi de la secţia de Terapie Intensivă, rămânând însă internat.

Începând din luna noiembrie a anului 2013, în Ucraina au loc proteste masive faţă de refuzul Administraţiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS