12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Doi parlamentari membri ai partidului Zori Aurii, în arest preventiv

Grecia: Doi parlamentari membri ai partidului Zori Aurii, în arest preventiv

Doi parlamentari membri ai partidului de extremă dreaptă grec Zori Aurii au fost plasaţi aseară în arest preventiv la Atena, pentru „conducerea unei organizaţii criminale”, informează Agerpres.ro. Este vorba de Giorgos Germenis şi Panyiotis Iliopoulos, potrivit datelor furnizate de tribunal. Un al treilea membru al partidului, deputatul Stathis Boukouras, a compărut de asemenea în faţa magistraţilor, însă aceştia urmează să ia abia astăzi o decizie privind posibila încarcerare a acestuia.

Potrivit agenţiei semioficiale ANA, preluată de AFP, un martor a mărturisit că Germenis avea rolul unui „şef superior de armată” în recrutarea şi antrenarea de noi membri, precum şi în atacurile contra imigranţilor. Toţi cei trei deputaţi au declarat însă că Zori Aurii nu este o organizaţie criminală, iar Iliopoulos a negat existenţa de „miliţii de asalt” în cadrul partidului.

Alţi şase parlamentari dintre cei 18 ai acestui partid sunt deja anchetaţi din luna septembrie 2013, iar trei se află deja în închisoare, printre aceştia numărându-se chiar liderul partidului, Nikos Michaloliakos. Aceste arestări şi puneri sub acuzare urmează asasinării în septembrie a lui Pavlos Fyssas, un muzician membru al mişcării de extremă stângă, ucis cu un cuţit de un militant ai formaţiunii Zori Aurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS