12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateArgeş: Focar de rabie în comuna Mălureni

Argeş: Focar de rabie în comuna Mălureni

Autorităţile sanitare din judeţul Argeş un instituit măsuri de protecţie antirabice în zona comunei Mălureni, unde vineri o bătrână a fost muşcată de un lup, informează romanialibera.ro. Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş, Daniel Gelu Lupu, a declarat că analizele făcute de inspectorii instituţiei pe cadavrul animalului arată că acesta avea rabie. Prin urmare, autorităţile sanitare-veterinare au dispus instituirea mai multor măsuri în zonă. Astfel, pe o rază de trei kilometri în jurul focarului s-a instituit zonă de protecţie, iar localnicii care au animale vor trebui să le ţină în gospodărie. În plus, pe o distanţă de zece kilometri în jurul focarului a fost declarată zonă de supraveghere, în această zonă urmând să fie făcute anchete epidemiologice şi să fie întocmite hărţi epidemiologice.

De asemenea, medicii veterinari din zonă şi administratorul fondului de vânătoare Mălureni, precum şi autorităţile din judeţele limitrofe judeţului Argeş vor fi notificaţi cu privire la această situaţie şi la măsurile luate.

Directorul DSVSA Argeş a mai declarat că autorităţile sanitare-veterinare au dispus izolarea celor cinci câini ai femeii atacate de lup, în condiţiile în care aceştia au intrat în contact cu lupul turbat. Cei cinci câini erau vaccinaţi antirabic şi vor fi sub supraveghere o perioadă de 14 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS