13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul muncii, impresionat de cazul prezentat de GdS

Ministrul muncii, impresionat de cazul prezentat de GdS

Reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) au aflat din Gazeta de Sud povestea bărbatului craiovean care îşi caută de aproximativ patru ani un loc de muncă. Aceştia i-au contactat telefonic atât redactorii GdS, cât şi pe reprezentanţii instituţiilor abilitate în găsirea unor soluţii pentru şomeri.
Povestea lui Marius Băluţă a apărut vineri în cotidianul Gazeta de Sud. Timp de patru ani, bărbatul în vârstă de 37 de ani a bătut la uşile celor mai importante instituţii din Craiova, solicitând un loc de muncă. A primit, în schimb, doar refuzuri, uşi închise sau scuze. În zadar s-a recalificat în alte două meserii – ca agent de pază şi recepţioner, nu a reuşit să îşi găsească un loc de muncă pe termen lung pentru a-şi putea susţine financiar familia. Trăieşte împreună cu soţia şi cei trei copii, unul în vârstă de 18 ani, altul de opt ani şi cel mic de numai trei ani, din 238 de lei primiţi drept ajutor social. În urma articolului nostru nu au existat reacţii de la angajatorii craioveni. Am fost contactaţi însă de ministrul muncii şi de angajaţi din cabinetul acestuia. Am fost întrebaţi care este motivul pentru care acest om nu găseşte un loc de muncă şi am primit promisiunea că reprezentanţii AJOFM Dolj şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj îl vor chema pe Marius Băluţă, luni dimineaţă, la consiliere, mediere şi găsirea unei soluţii urgente pentru ca acest om să reintre în câmpul muncii. „Reprezentanţii Ministerului Muncii au contactat în această dimineaţă (vineri dimineaţă – n.r.) pe directorul executiv adjunct al AJOFM Dolj. În urma acestui apel, am luat legătura cu bărbatul aflat în căutarea unui loc de muncă, pe care l-am invitat să se prezinte luni dimineaţă la sediul agenţiei. Vom prezenta oferta locurilor de muncă disponibile şi, în funcţie de calificarea acestuia, îi vom oferi o repartiţie cu care să se prezinte la angajator. Din nefericire, aşa cum aţi menţionat şi în articolul apărut în Gazeta de Sud, nu este un caz singular. La sediul instituţiei noastre, zilnic ajung petiţii de la cei care îşi caută cu disperare un loc de muncă. Alţii vin personal să ne spună că vor să muncească“, a precizat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Dolj.    
Marius Băluţă a urmat Grupul Şcolar de Arte şi Meserii, apoi profesionala, obţinând calificarea de tehnician transporturi şi electrician. A muncit ca necalificat la o firmă de la CFR. A lucrat apoi, timp de trei ani, ca agent de pază, meserie pentru care a urmat cursuri de recalificare organizate de AJOFM Dolj.
În 2013, 1.584 de doljeni au solicitat cursuri de recalificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS