15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul educaţiei: Vânzarea de cărţi şi auxiliare în şcoli este ilegală

Ministrul educaţiei: Vânzarea de cărţi şi auxiliare în şcoli este ilegală

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a cerut vineri inspectorilor şcolari, într-o videoconferinţă, să transmită directorilor de şcoli că vânzarea de cărţi şi auxiliare în unităţile de învăţământ, susţinută de unele edituri, este ilegală, iar profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali. Pricopie a declarat în acea conferinţă de presă că, după situaţia apărută la Şcoala nr. 10 din Capitală, a cerut o întâlnire cu toţi inspectorii generali, generali adjuncţi, directorii Caselor corpului didactic, Palatelor copiilor şi reprezentanţii sindicatelor, cerându-le ca în următoarele două săptămâni să aibă întâlniri cu toţi directorii şi să discute problema fondului clasei şi a modului în care aceşti bani circulă în şcoli, ce este permis şi ce nu, dar şi cum să se evite situaţii de corupţie în şcoli.
În videoconferinţă s-a discutat şi despre vânzarea de cărţi şi auxiliare în şcoli, „zonă care are o dimensiune ilegală şi care este susţinută de unele edituri din România“.
„Profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali. Ca părinte, le cumpăr din magazin, nu din şcoală. Am abordat şi acest subiect. Directorii au obligaţia să meargă în şcoală şi în toate unitățile de învățământ să se discute această problemă“, a mai explicat ministrul educaţiei.
Acesta a catalogat drept „fraudă“ şi „evaziune fiscală“ decizia unor cadre didactice de a impune elevilor materiale auxiliare.
„Legea este aceeaşi pentru toţi. Cine nu înţelege să respecte legea… Nu vorbim doar de frauda de la examen. Când cadrul didactic încearcă să impună anumite auxiliare este tot fraudă. Ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală“, a spus Remus Pricopie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS