9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate363 de locuri de muncă disponibile în străinătate, prin Eures

363 de locuri de muncă disponibile în străinătate, prin Eures

Zeci de locuri de muncă sunt scoase la concurs pentru doljenii care doresc să muncească în străinătate. Cele mai multe sunt în Germania, Marea Britanie, Danemarca.

Şansele mici de a-şi găsi un loc de muncă îi determină pe tot mai mulţi doljeni să ia în calcul o slujbă dincolo de graniţele ţării. O parte dintre aceşti oameni au şanse reale de a semna un contract de muncă, având în vedere că, în perioada imediat următoare, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj anunţă că reţeaua Eures dispune de 80 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. Dintre aceste locuri de muncă, zece sunt pentru barman, ospătar/personal servire clienţi – 20 de posturi, bucătar – 40 de posturi şi supraveghetor de noapte – zece posturi. Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu de cel puţin doi ani şi cunoştințe bune/foarte bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de supraveghetor de noapte, persoanele interesate trebuie să fi urmat cursuri de management în domeniul hotelier şi să aibă atât cunoştinţe foarte bune de limba germană (nivel B2), cât şi cunoştinţe de limba engleză şi limba franceză.
Angajarea se face pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an, în funcţie de ocupaţie, începând cu luna aprilie 2014. Salariul oferit este motivant, în conformitate cu tariful prevăzut în contractul colectiv de muncă în domeniu, iar orele suplimentare sunt remunerate în avans. Angajatorul asigură cazarea şi oferă programe de formare profesională, promoţii şi servicii complementare. „Pentru această perioadă, prin reţeaua Eures sunt disponibile 363 de locuri de muncă. În Danemarca sunt 35 de locuri de muncă în domeniul agricol, la cules de căpşune; în Irlanda – 24 de locuri (medic psihiatru – 10, medic oftalmolog, asistent medical – 14); Malta – un loc (bucătar); Marea Britanie – 150 de locuri (asistente medicale); Olanda – 20 de locuri (măcelari); Ungaria – trei locuri (ingineri mecanici). În afara locurilor de muncă disponibile în Germania în domeniul hotelier – gastronomic, mai există alte zece locuri de muncă pentru educatoare, zece locuri pentru asistente medicale şi 29 de locuri pentru diverse meserii în industrie şi asistenţă socială. Pe parcursul anului 2013, 157 de doljeni au obţinut contracte de muncă în Spania, 25 – în Finlanda; nouă  – în Germania şi cinci – în Danemarca“, a precizat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Dolj.
Cei interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consiliului Eures din cadrul AJOFM Dolj, strada Eugeniu Carada, pentru a putea fi înregistraţi în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi astfel invitaţie de participare la selecţie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS