23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorina Creţu către Primarul Londrei: Românii contribuie la economia şi societatea dumneavoastră, nu aveţi dreptul să-i denigraţi

Corina Creţu către Primarul Londrei: Românii contribuie la economia şi societatea dumneavoastră, nu aveţi dreptul să-i denigraţi

Eurodeputatul Corina Creţu, vicepreşedintă a Grupului Socialist din Parlamentul European, i-a transmis o scrisoare primarului Londrei, Boris Johnson, criticând intervenţia acestuia referitoare la situaţia migranţilor şi atrăgându-i atenţia că nu are dreptul să reducă o întreagă categorie de cetăţeni europeni la eticheta denigratoare de „migranţi în căutare de ajutoare sociale”. Eurodeputata reacţionează astfel la propunerea acestuia de interzicere, timp de doi ani, a accesului imigranţilor la beneficii sociale. Propunerea vine după un discurs în care Boris Johnson atrăgea atenţia că „întreaga populaţie a Transilvaniei şi-ar putea aşeza tabăra în Londra şi noi nu avem cum să oprim acest lucru”.

„Am sperat că prima săptămână din 2014 va demonstra tuturor în Marea Britanie cât de ridicole au fost temerile exprimate anterior cu privire la invazia de români. Sunt convinsă că lunile următoare vor demonstra ceea ce am încercat cu tenacitate să le explicăm colegilor dumneavoastră, inclusiv premierului David Cameron: că românii care doreau să-şi caute loc de munca în străinătate au făcut-o deja, în ultimii şapte ani, şi au ales alte destinaţii”, afirmă Corina Creţu în scrisoarea sa.

Eurodeputata consideră că, prin mesajele sale, primarul Londrei participă la intensificarea unei „discuţii absurde, care s-a transformat într-o campanie de denigrare a românilor şi a migranţilor în general”. Corina Creţu îi atrage atenţia liderului conservator că există deja un număr important de români care trăiesc în Marea Britanie, iar contribuţia lor merită apreciată. „Românii sunt forţă de muncă talentată şi diversă care contribuie la economia şi societatea dumneavoastră, nu căutători de beneficii sociale care vor să pună presiune pe bugetele dvs. Românii ajută, îmbogăţesc şi inspiră societatea britanică şi nu aveţi dreptul să reduceţi o întreagă categorie de cetăţeni europeni la eticheta denigratoare de migranţi care cer ajutoare sociale. Nu aveţi nici un drept să-i denigraţi ori să-i umiliţi!”, a afirmat Creţu.

Social-democrata face un apel la primarul Londrei, subliniind că aşteaptă din partea acestuia o intervenţie „mai raţională” în această dezbatere, care să ajute la schimbarea tonului xenofob imprimat de politicienii populişti şi partidele extremiste în căutare de voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS