16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReacţie violentă a lui Dennis Rodman în Coreea de Nord

Reacţie violentă a lui Dennis Rodman în Coreea de Nord

Fostul baschetbalist american, Dennis Rodman, aflat la Phenian, şi-a ieşit din fire, marţi, într-o intervenţie pentru postul de televiziune CCN, în momentul în care a fost întrebat despre un compatriot de-al său deţinut în Coreea de Nord, relatează Mediafax. Denis Rodman, aflat la Phenian, unde organizează un meci de baschet, şi-a ieşit din fire în momentul în care a fost întrebat de un jurnalist al CNN dacă l-a întrebat pe liderul nord-coreean Kim Jong-un despre soarta lui Kenneth Bae, un cetăţean american arestat în Coreea de Nord şi condamnat la 15 ani de închisoare într-un lagăr de muncă sub acuzaţia că a vrut să înlăture de la putere regimul.

„Voi ştiţi ce a făcut el în această țară? De ce este deţinut în această ţară? Mi-ar plăcea să vorbesc despre aceasta”, a afirmat Dennis Rodman, pe un ton ridicat. „Kenneth Bae a făcut un truc. Dacă aţi şti ceea ce a făcut Kenneth Bae”, a afirmat el. Rodman, în vârstă de 52 de ani, se află în cea de-a patra călătorie în Coreea de Nord, unde a stabilit relaţii personale cu Kim Jong-un, cunoscut ca un mare pasionat de baschet şi ca un suporter al echipei Chicago Bulls.

Dennis Rodman este însoţit şi de către alţi jucători de baschet retraşi din activitate. El va participa la un meci demonstrativ, miercuri, chiar de ziua liderului de la Phenian, care a ameninţat săptămâna trecută cu un „dezastru nuclear” în Peninsula Coreeană. Întrebat în legătură cu deplasarea lui Dennis Rodman în Coreea de Nord, Jay Carney, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a subliniat că fostul baschetbalist american efectuează o „vizită privată”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS