19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ponta: Înlăturarea regimului Băsescu este obiectivul PSD pentru acest an

Victor Ponta: Înlăturarea regimului Băsescu este obiectivul PSD pentru acest an

Toate obiectivele economice ale României au fost sabotate prin intervenția sistemului condus de Traian Băsescu, a spus premierul Victor Ponta la finalul ședinței conducerii PSD de astăzi, conform evz.ro. Premierul a continuat, în prima intervenție publică din acest an, atacul la adresa șefului statului, spunând că USL a avut ca obiectiv schimbarea „regimului Băsescu” şi trebuie să-l ducă la bun sfârşit.
„Trebuie să câştigăm europarlamentarele. Trebuie să câştigăm prezidenţialele. Trebuie să fim uniţi. Eu dau un mesaj foarte clar: că eu cred că USL a avut ca obiectiv fundamental schimbarea regimului Băsescu şisă trebuie ne ducem acest obiectiv la bun sfârşit”, a spus Ponta.
Premierul a adăugat că inclusiv PDL s-a săturat de regimul Băsescu.
Și într-un document prezentat de premier, azi, conducerii PSD, social- democrații vorbesc despre „destructurarea regimului Băsescu”.
„Ne propunem să dărâmăm cărămidă cu cărămidă ce a rămas din regimul politic Traian Băsescu – în 2014, se încheie 10 ani de distrugere a României, de minciună, dezbinare, sărăcie, izolare internaţională şi persecuţie sistematică a adversarilor politici. Regimul Traian Băsescu este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii 50 cu un ‘dictator’ paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori şi adulatori dependenţi de bani şi funcţii publice”, se arată în documentul prezentat
„Alegerile prezidențiale pentru care PSD se va implica în așa fel încât noul președinte să fie opus modelului președintelui Băsescu. Dorim un președinte arbitru, nu jucător”, a spus premierul Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS