14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondiţii de coşmar la Secţia Interne a Spitalului Judeţean Satu Mare

Condiţii de coşmar la Secţia Interne a Spitalului Judeţean Satu Mare

Autorităţile din Satu Mare susţin sus şi tare că în anul 2013 au fost realizate investiţii semnificative în sistemul de sănătate, toate fiind în beneficiul pacienţilor, indiferent dacă aceştia se prezintă la cabinetele de specialitate sau sunt internaţi, scriu jurnaliştii de la Vocea Transilvaniei. Realitatea este însă cu totul alta, la Spitalul Judeţean Satu Mare cazurile pacienţilor plimbaţi ore întregi între secţii şi spitale fiind din ce în ce mai numeroase, iar condiţiile din unele secţii ale spitalului sunt de coşmar.

Secţia Interne, situată în incinta Spitalului Vechi, este un exemplu elocvent – împărţită în două, secţia are paturi atât în vechiul amplasament cât şi în amplasamentul unde a funcţionat Cardiologia, ambele la etajul III. Diferenţa dintre cele două este revoltătoare, iar în cazul celei cu activitate în vechiul amplasament este percepută nu doar de medici şi de personalul sanitar, ci şi de către pacienţii internaţi. Aceştia, pe lângă afecţiunile pe care le au, riscă să se îmbolnăvească din cauza mucegaiului, a pereţilor scorojiţi, a instalaţiilor defecte sau improvizate, a geamurilor care nu se închid şi a grupurilor sanitare insalubre.

Pentru că mulţi pacienţi internaţi au fost lăsaţi acasă de Sărbători, până la data de 3 ianuarie activitatea secţiei Interne a fost concentrată în saloanele dintr-o singură aripă – cea care funcţionează în locul Cardiologiei. Pe 3 ianuarie, odată cu reluarea activităţii la capacitate completă, pacienţii au fost mutaţi în saloanele medicilor care i-au preluat la internare, iar pentru cei care au ajuns în aripa urâtă a Internelor a reînceput calvarul. Pacienţii sunt revoltaţi şi spun că le este teamă ca din găurile neastupate să nu apară şobolanii şi se plâng de mizeria de pe pereţi, geamurile insalubre şi grupurile sanitare murdare şi defecte. La fel de revoltat este şi personalul care lucrează în această aripă, infirmierele şi asistenţii afirmând pe bună dreptate că lucrează în condiţii greu de suportat. Mai mult, aceştia le cer pacienţilor să nu mai accepte internarea în saloanele mizere şi să solicite conducerii Spitalului Judeţean asigurarea de condiţii civilizate.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS