10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBordea candidează la funcţia de preşedinte al CSM, Gabor şi Muscalu, la cea de vicepreşedinte

Bordea candidează la funcţia de preşedinte al CSM, Gabor şi Muscalu, la cea de vicepreşedinte

Judecătorul Adrian Bordea şi-a anunţat, luni, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu s-au înscris în cursă pentru funcţia de vicepreşedinte, conform Mediafax.
Proiectele de management ale celor trei candidaţi au fost postate pe site-ul CSM cu câteva ore înaintea şedinţei Plenului Consiliului în care va fi aleasă noua conducere, după încheierea mandatelor preşedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Hăineală şi a vicepreşedintelui, judecătorul Adrian Bordea.

Potrivit legii, candidaţii pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al CSM se pot înscrie şi în timpul şedinţei de plen. Fiecare candidat trebuie să prezinte un proiect de management al instituţiei.
În cadrul şedinţei de luni, care va începe la ora 13.00, pe lângă alegerea noii conduceri a CSM, va fi prezentat raportul de activitate din 2013 al instituţiei şi va fi stabilit calendarul privind alegerea membrului CSM care va fi reprezentant al tribunalelor.

Preşedintele Traian Băsescu participă la şedinţa Plenului CSM, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.
La alegerile pentru conducerea CSM pot participa doar cei nouă judecători şi cei cinci procurori.
Judecătorul Adrian Bordea a ocupat funcţia de vicepreşedinte al CSM în 2013, fiind ales în şedinţa din 26 februarie. Astfel, mandatul vicepreşedintelui a început la două luni distanţă faţă de cel al preşedintelui CSM, întrucât Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă la conducerea instituţiei în şedinta din 4 ianuarie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS