22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pusnic retras acum 20 de ani într-o grotă lângă Cozia a fost salvat de jandarmi

Un pusnic retras acum 20 de ani într-o grotă lângă Cozia a fost salvat de jandarmi

Un călugăr care s-a retras în urmă cu 20 de ani într-o grotă din zona Cozia a suferit un accident în urma căruia şi-a rupt mâna. Acesta nu a mai coborât de pe munte de câteva luni şi a depus un legământ să nu mai vorbească, comunicând doar prin scris. Starea de sănătate a bărbatului nu este una bună, mai ales că se hrăneşte doar cu fructe. Jandarmii montani au mers o oră şi jumătate până la grota călugărului. Pe mai multe porţiuni de drum aceştia au fost nevoiţi să-l care în spate.

Ion Caralici, şef post jandarmi montani Călimăneşti: „Se simte foarte rău. A avut o mână ruptă. Am intervenit cu patru jandarmi. Din cauza traseului montan foarte accidentat, dificil, frunze, stratul gros, întunericului, da’ cu puţin noroc am reuşit să-l aducem”. 

Pustnicul a fost ajutat să coboare până la Mânăstirea Cozia. Dacă îşi va da acordul, acesta va fi transportat la spitalul din Râmnicu Vâlcea pentru a primi îngrijiri medicale. Momentan, acesta a fost adus la mânăstire pentru a fi îngrijit de călugări, relatează Realitatea TV. 

SURSA: REALITATEA TV
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS