14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMichael Schumacher, în stare critică, după accidentul la schi

Michael Schumacher, în stare critică, după accidentul la schi

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a suferit, ieri dimineaţă, un accident în staţiunea franceză Meribel, se află în stare critică, a anunţat Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), unde este internat germanul, informează realitatea.net. „El avea un traumatism cranian grav cu comă, la sosire, fiind necesară imediat o intervenţie chirurgicală”, se arată într-un comunicat al CHU, în care se menţionează că Schumacher „rămâne în stare critică”.

Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat că germanul a suferit „un traumatism cranian sever”. La scurt timp după anunţul autorităţilor din Meribel, ledauphine.com a notat însă că starea lui Schumacher s-a agravat şi că viaţa fostului pilot ar fi acum în pericol, iar ulterior a menţionat că germanul ar avea hemoragie cerebrală.

Cotidianul sportiv L’Equipe notează pe prima pagină, în această dimineaţă, că „Schumacher a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală”. Acelaşi cotidian, care-l citează pe directorul staţiunii Meribel, Christophe Gernignon-Lecomte, precizează că „Schumi” s-a lovit de o stâncă, după ce a ieşit de pe pista de schi, în jurul orei 11.07. El purta cască. Medicii au intervenit destul de repede la faţa locului, la ora 11.15. Schumacher a fost transportat cu un elicopter la spital.

Michael Schumacher, în vârstă de 44 de ani, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS