13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanalizările de pe Toamnei prelungesc contractul cu Delta

Canalizările de pe Toamnei prelungesc contractul cu Delta

Consiliul Local Craiova are inclusă pe ordinea de zi din şedinţa de astăzi aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru canalizarea pluvială pe strada Toamnei. Pe aceeaşi stradă încă se lucrează la infrastructura de apă şi apă uzată, urmând ca şi Delta ACM să asfalteze strada, care este inclusă într-un proiect mai mare. Contractul cu Delta ACM a fost prelungit din această cauză, lucrările de asfaltare fiind preconizate iniţial să se încheie în ianuarie 2014.

Una dintre multele străzi cu probleme din Craiova, strada Toamnei din cartierul Bariera Vâlcii, va avea, la un moment dat, şi canalizare pluvială.
Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Craiova de astăzi este inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru investiţia „Realizare canalizare pluvială pe strada Toamnei“.

Pe strada Toamnei se mai fac două feluri de lucrări

Pe aceeaşi stradă se efectuează în prezent lucrări, de către Compania de Apă, în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj, Craiova – cartier Bariera Vâlcii“. Tot strada Toamnei este inclusă şi în proiectul „Reabilitarea infrastructurii rutiere din zona de Nord-Vest a polului de creştere Craiova, în vederea fluidizării traficului în zona metropolitană“, contract pe fonduri europene câştigat cu scandal în 2011 de către firma bucureşteană Delta ACM ‘93, în care mai sunt incluse încă cinci străzi: Amaradia, Olteniei, Tineretului, Pelendava şi Brestei.

Proiectul demarat de Compania de Apă nu s-a încheiat nici acum

„Am modernizat infrastructura rutieră pe bulevardul Olteniei, bulevardul Tineretului, strada Amaradiei, strada Pelendava. A trebuit să ne corelăm cu alt proiect demarat de Compania de Apă, care în prezent realizează extinderea reţelei de canalizare pe strada Toamnei. Tocmai de aceea vom aştepta până la începutul lunii iunie, când aceştia vor termina lucrările, pentru a demara noi reabilitarea“, spunea, în luna aprilie, Mihai Fetoiu, din cadrul Direcţiei de Elaborare şi Implementare Proiecte a Primăriei Craiova.
Deşi lucrările la canalizarea menajeră fuseseră preconizate să fie finalizate în luna iunie, ele nu s-au încheiat nici acum. „Din păcate, după cum vedeţi, şi acum încă se lucrează acolo. Deci zona este încă sub lucrările lor (ale Companiei de Apă – n.r.). Din ce am văzut, au refăcut o parte, dar acum, pe timp de iarnă, nu se poate lucra. În primul rând, ei trebuie să-şi finalizeze acolo, apoi intrăm noi“, a spus, pentru GdS, Fetoiu, legat de reabilitarea infrastructurii rutiere.

Contractul cu Delta a fost prelungit

Pentru că extinderea canalizării menajere întârzie, iar primăria intenţionează să realizeze în viitor canalizarea pluvială, contractul cu Delta ACM ‘93 a fost prelungit. Iniţial, data finalizării proiectului de asfaltare era 10.01.2014, după cum se arată chiar pe panoul de pe strada Toamnei. Acum, nu se ştie când strada va fi terminată complet. „Vă daţi seama că sunt corelate (lucrările – n.r.). Noi intrăm la sfârşit de tot, după ce se termină tot ce este acolo. Contractul cu Delta a fost prelungit, nu ştiu să vă spun cu exactitate. Dacă vreţi să aflaţi mai multe, faceţi o solicitare scrisă şi vă dăm răspunsul cu detalii“, a conchis Fetoiu în legătură cu acest proiect.

Valoarea canalizării pluviale, 591.682 de lei

Costul lucrărilor de canalizare pluvială pe strada Toamnei va fi suportat din bugetul local. Conform raportului ataşat proiectului de hotărâre, valoarea totală a investiţiei este de 591.682 de lei, iar lucrările vor dura şase luni. După întocmirea documentaţiei pentru proiectul de realizare a canalizării pluviale, contractul va fi scos la licitaţie, procedură care se va întinde, aşa cum este bine cunoscut, pe câteva luni. Locuitorii de pe Toamnei mai au, deci, de aşteptat, până să locuiască pe o stradă de secol XXI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS