16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR avertizează şoferii să nu tranziteze Transalpina

IGPR avertizează şoferii să nu tranziteze Transalpina

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) le aminteşte participanţilor la trafic că pe DN 67C – Transalpina nu au fost finalizate lucrările de modernizare. De asemenea, pe porţiunea kilometrică 34+800 – 59+800 (tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului), drumul nu a fost deschis circulaţiei publice.
„Pe acest tronson nu se acţionează cu utilaje de deszăpezire. Îi atenţionăm pe conducătorii auto că au obligaţia să respecte semnificaţia indicatoarelor care interzic accesul pe această porţiune de drum“, se menţionează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Chiar la începutul acestei săptămâni un şofer din Vâlcea a rămas blocat pe Transalpina, încercând să o traverseze cu un autoturism. În cele din urmă, bărbatul a abandonat maşina pe carosabilul înzăpezit şi a pornit pe jos spre Rânca. Vâlceanul a fost recuperat din viscol şi zăpadă de salvamontiştii gorjeni.

Încearcă de mai mulţi ani să finalizeze lucrarea

La fel ca şi IGPR, şi Drumurile Naţionale recomandă ca toţi conducătorii auto să respecte indicatoarele din zonă şi să nu traverseze Transalpina. Dacă în prezent nu a nins suficient de mult pentru ca şoseaua să fie impracticabilă, după instalarea iernii, Transalpina va fi acoperită în zonele înalte de câţiva metri de zăpadă. Chiar dacă vor vrea să mai admire peisajul din maşină, conducătorii auto nu o vor mai putea face. Şoferii şi iubitorii de plimbări pe cea mai înaltă şosea din România sunt obligaţi să aştepte până în mai 2014, când ar putea să fie reluat traficul pe Transalpina. Chiar şi în sezonul de vară şoseaua este oficial închisă, fiind vorba de un drum în lucru. Şoferii au putut traversa şoseaua doar ca urmare a îngăduinţei autorităţilor responsabile cu siguranţa traficului. De altfel, chiar elementele de siguranţă şi câţiva kilometri de asfalt lipsesc de pe Transalpina. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că va fi organizată o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor realizate în proporţie de aproximativ 80%. Transalpina este unul dintre cele mai scumpe drumuri din România. De asemenea, este practicabil doar în afara sezonului de iarnă. Investiţia, chiar şi nefinalizată, a devenit unul din brandurile Gorjului şi ale Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS