15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertizare hidrologică pentru judeţele Olt şi Vâlcea

Avertizare hidrologică pentru judeţele Olt şi Vâlcea

Începând de aseară, ora 20.00, până în data de 2 octombrie, ora 10.00, este valabilă o atenționare hidrologică pe afluenții Oltului inferior și râul Vedea și afluenții săi, pentru județele Olt, Vâlcea, Argeş şi Teleorman, informează ISU Olt într-un comunicat. Se preconizează în această perioadă, creșteri de debite și niveluri, cu
depășiri ale cotelor de atenție și de inundaţie.  Ploi însemnate, cu cantități de apă ce pot depăși, izolat, 60-70 de l/mp și vânt care poate atinge și depăși 70 km/h, acestea au fost previziunile meteorologilor pentru zona de sud a țării, astfel de evenimente fiind preconizate până mâine, 2 octombrie.

Avertizările au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale celor 112 localități din județ și s-a dispus asigurarea permanenței la sediile primăriilor, verificarea mijloacelor de intervenție în caz de inundații și monitorizarea permanentă a situației din zona de competență. Avertizările au fost trimise și instituțiilor județene cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteo periculoase.    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS