19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de tone de gunoi strânse la Ziua de curăţenie naţională

Zeci de tone de gunoi strânse la Ziua de curăţenie naţională

Mii de locuitori ai judeţului Gorj au fost mobilizaţi sâmbătă la Ziua de curăţenie naţională, desfăşurată în cadrul proiectului naţional „Let’s do it România!“. Potrivit organizatorilor, la acţiune au participat peste 12.000 de voluntari, în majoritate elevi, precum şi angajaţi ai primăriilor din judeţ, dar şi salariaţi ai unor instituţii publice. Conform protocoalelor încheiate, primarii au fost principalii responsabili de buna desfăşurare a acţiunilor de curăţenie şi igienizare de pe izlazurile comunale, în zona cursurilor de apă sau în pădurile unde au fost depozitate deşeuri. Din păcate, nu toţi primarii au înţeles importanţa ridicării deşeurilor aruncate la întâmplare şi reducerea poluării, astfel încât din cele 70 de primării din judeţ, cea de la Schela nu a fost implicată în nici un fel în Ziua de curăţenie naţională. Voluntarii au primit din partea primăriilor mănuşi şi saci pentru gunoi. Transportul sacilor cu deşeuri a fost asigurat de firmele sau serviciile de salubritate ale unităţilor edilitar-gospodăreşti, iar deşeurilor au ajuns în cea mai mare parte la depozitul central de la Târgu Jiu.

Au participat
deţinuţi şi jandarmi  

La acţiune au participat şi peste 70 de jandarmi gorjeni care s-au alăturat voluntarilor din cadrul proiectului „Let’s do it România!“. Oamenii legii au participat la ecologizarea zonei cuprinse între Piaţa angro de legume şi fructe și noul cartier ANL zona Narcise, până la şoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu, precum și la Bumbești-Jiu.
„Prin protocolul semnat între Jandarmeria Română și Asociația «Viitorul în Zori», s-a stabilit ca obiectivul general al acțiunii să conducă la curățenia teritoriului de deșeurile aruncate necorespunzător în arealele naturale. Prin participarea noastră ca voluntari la această campanie de ecologizare dorim să ne aducem contribuţia la protejarea naturii prin refacerea ecosistemului şi să demonstrăm că suntem alături de comunitate atât pe timpul misiunilor, cât şi prin restabilirea raporturilor normale dintre mediu şi om. Informaţiile transmise de partenerii noştri din cadrul campaniei au fost prezentate colegilor noştri din toate structurile inspectoratului punându-se accent pe responsabilizarea privind gestionarea deşeurilor, aplicarea legislaţiei de mediu şi implicarea jandarmilor în această campanie de ecologizare. Și în anii precedenți, jandarmii gorjeni au participat la curăţarea zonei din Defileul Jiului, de la limita judeţului de la Polatişte până la Mănăstirea Lainici, precum și din apropierea unității“, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. La ziua de curăţenie au mai participat 28 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS