Acasă Actualitate Guvernul grec exclude organizarea de alegeri anticipate

Guvernul grec exclude organizarea de alegeri anticipate

-

Vicepremierul şi ministrul de Externe grec Evangelos Venizelos a exclus, luni, organizarea de alegeri anticipate, după arestarea a cinci deputaţi şi a fondatorului partidului neonazist Zori Aurii, anunţând totodată suspendarea finanţării acestui partid, conform Mediafax.
„Scenariile cu privire la alegeri anticipate sunt inexistente. Ar fi periculos pentru economia şi stabilitatea politică şi socială a ţării”, a spus Venizelos în cursul unei conferinţe de presă.
După arestarea, sâmbătă, a liderului şi deputatului Zori Aurii, alături de alţi cinci deputaţi şi aproximativ 15 membri ai acestui partid, acuzaţi de participare la o „organizaţie criminală”, numeroase cotidiane elene evocau eventualitatea organizării de alegeri anticipate, în caz de demisie a întregului grup parlamentar, format din 18 deputaţi.
„Democraţia nu poate fi şantajată. Nimeni nu poate provoca o criză parlamentară”, a răspuns Venizelos, subliniind că nu crede că deputaţii partidului Zori Aurii „ar îndrăzni să demisioneze”.
Venizelos a confirmat că Guvernul va suspenda finanţarea acestui partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

Viorica Dăncilă, prima reacție după raportul MCV

Premierul demis Viorica Dăncilă a spus, după publicarea raportului MCV, că atunci când ”preşedintele României intervine în Justiţie, nu putem vorbi de...