14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStaţia de hidrofor, loc de joacă periculos

Staţia de hidrofor, loc de joacă periculos

Una dintre staţiile de hidrofor (menite să trimită apa către blocuri şi PT-uri) din cartierul Calea Bucureşti din Craiova a fost transformată în loc de joacă şi distracţie pentru copiii şi adolescenţii din zonă. Aceştia pătrund prin gardul rupt al staţiei din spatele blocului A6, aflat în vecinătatea sediului Poştei, şi se joacă pe imensul rezervor de apă, se urcă pe tabloul electric, fără să ţină cont de pericole. Planşeul de beton al rezervorului de apă este acum folosit pe post de teren de tenis, volei, fotbal sau baschet.
„Vara vin copiii aici. Seara când este cald se adună şi se joacă, stau de vorbă. Sunt puşti de 10-15 ani. Aici este un bazin cu apă prevăzut cu pompe pentru împingerea apei cu presiune către blocuri. Acum nu mai este în uz şi a rămas în paragină. Copiilor le place pentru că este bitum pe jos şi nu-i deranjează nimeni“, a spus Aurel Vâlcea, un locuitor din zonă.
Locul este o platformă îngrădită, unde adolescenţii se manifestă în largul lor, numai că destinaţia locului nu este acesta, ci staţie de hidrofor lângă blocul A6. Mai sunt şi altele în Craiova, multe dintre ele transformate în platforme de gunoi. Acest lucru se datorează faptului că ele nu mai sunt funcţionale, sunt în conservare, sunt în proprietatea primăriei şi în administrarea Companiei de Apă Oltenia.
Unii locatari din blocurile învecinate nu văd cu ochi buni transformarea planşeului acestui rezervor în loc joacă şi cred că este periculos. „Aici sunt pompele care împing apa la blocurile cu nouă etaje. Sus este ca un acoperiş de bloc, cu beton cu carton bituminos sau smoală şi le place copiilor să stea acolo, dar nu ştiu dacă mai este atât de rezistent tavanul ăla. Bazinele sunt făcute de pe vremea comuniştilor şi nu se ştie dacă le-a modernizat cineva. Greşeala lor este că se urcă pe tabloul electric. Dacă este ceva neizolat acolo, se poate întâmpla orice. Staţia este împrejmuită, dar aici au rupt gardul şi poate intra oricine. Ăştia cu PT-ul trebuie să ştie“, este de părere Gabi Bleju, locuitor.
Marţi, la „locul de joacă“ improvizat pe plafonul staţiei de hidrofor nu se găsea nici un tânăr, probabil nu era nici perioada de recreere. Într-adevăr, barele de metal sunt îndoite, aşa că oricine poate urca pe platforma de deasupra staţiei.

Semnal de alarmă

Alex Bârsanu, craioveanul care ne-a sesizat această situaţie, consideră că pericolul este mult mai mare, pentru că acoperişul bazinului poate ceda oricând şi tinerii se pot prăbuşi în interior. De aceea este bine să tragă un semnal de alarmă.
„În spatele blocului A6 situat pe Calea Bucureşti, lângă fosta Poştă, se află un imens rezervor cu apă, semiîngropat «protejat cu o împrejmuire» tip gard. Cred că acest rezervor este proprietatea Regiei de apă a municipiului Craiova.
Copiii mai mari din cartier şi nu numai şi-au găsit loc de joacă şi relaxare pe planşeul acestui rezervor: se caţără pe tabloul electric, joacă fotbal, baschet sau volei, se relaxează sau se zbânţuie în mod nevinovat, fără să-şi dea seama de pericolele la care se expun: electrocutare, prăbuşirea planşeului, înec. Cred că primăria, respectiv proprietarul acestui rezervor, trebuie să ia măsuri de refacere a împrejmuirii, astfel încât să împiedice accesul copiilor pe rezervor şi să pună panouri de avertizare, respectiv interzicere a accesului“, a spus Alex Bârsanu. Reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia spun că vor verifica situaţia acestei staţii şi vor lua măsurile care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS