16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViaţa unui copil costă un an şi patru luni de puşcărie

Viaţa unui copil costă un an şi patru luni de puşcărie

Adrian Marius Chisăliţă, tânărul de 27 de ani din comuna doljeană Teasc, condamnat pe 13 iunie la un an şi patru luni de închisoare cu executare de Judecătoria Craiova pentru ucidere din culpă, va rămâne după gratii în urma hotărârii definitive pronunţate de Curtea de Apel. Instanţa a menţinut decizia Judecătoriei, după ce bărbatul a făcut recurs, iar apoi şi l-a retras. Adrian Marius Chisăliţă a fost cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, în seara zilei de 23 martie 2013, a lovit cu maşina doi copii din comuna Malu Mare, unul de 12 şi altul de 14 ani, care mergeau pe marginea drumului, pe bicicletă, respectiv pe jos.
În urma impactului, băiatul care era pe bicicletă a fost grav rănit, decedând peste şapte zile la spital, celălalt copil alegându-se cu leziuni uşoare. Chisăliţă a fugit de la locul accidentului, încercând să ascundă fapta comisă, fiind prins de poliţiştii doljeni după şase zile de căutări, timp în care bărbatul dezmembrase complet autoturismul pentru a nu se mai putea constata avariile.
A fost arestat preventiv, Tribunalul Dolj i-a respins recursul, doljeanul fiind cercetat în stare de arest pentru faptele comise. În cele din urmă, pedepsele i s-au contopit, fiind aplicată pedeapsa cea mai grea, conform sentinţei pronunţate în iunie de Judecătoria Craiova. Pentru viaţa copilului de 12 ani, Adrian Marius Chisăliţă s-a ales cu un an şi patru luni de închisoare cu executare, sentinţă „aprobată“ şi de Curtea de Apel Craiova. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS