11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Baroului Bucureşti a amânat să ia o decizie în cazurile Năstase, Costiniu şi Voicu

Consiliul Baroului Bucureşti a amânat să ia o decizie în cazurile Năstase, Costiniu şi Voicu

Consiliul Baroului Bucureşti (BB) a amânat astăzi să ia o decizie privind o eventuală excludere din avocatură a fostului premier Adrian Năstase, ca urmare a faptului că acesta a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate în dosarul „Trofeul calităţii”, informează Agerpres.ro. „În cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului s-a hotărât ca în privinţa avocatului Adrian Năstase să se amâne soluţionarea situaţiei sale profesionale la solicitarea comisiei instituite în acest sens pe o perioadă de o săptămână, din cauza faptului că această comisie se află în situaţia redactării unei propuneri către Consiliul Baroului Bucureşti, deci lunea viitoare vom şti care e propunerea şi, bineînţeles, ce va hotărî în mod inevitabil Consiliul”, a spus decanul Baroului Bucureşti, Ion Ilie-Iordăchescu.

Acesta preciza anterior că Adrian Năstase este acum suspendat din calitatea de avocat. „În prezent calitatea lui Adrian Năstase e de avocat suspendat, deoarece înainte de executarea pedepsei a depus o cerere de suspendare din breaslă, care i-a fost admisă la vremea respectivă de Consiliul Baroului Bucureşti”, a amintit Ion Ilie-Iordăchescu.

Cu referire la ceilalţi doi avocaţi luaţi în discuţie în şedinţa de astăzi, fostul judecător Florin Costiniu şi fostului senator Cătălin Voicu, Ion Ilie-Iordăchescu a precizat că în cazul lor nu a venit hotărârea definitivă redactată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS