11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCastrul Roman de la Hinova va primi bani în 2014 pentru reabilitare

Castrul Roman de la Hinova va primi bani în 2014 pentru reabilitare

Autorităţile naţionale, judeţene, chiar şi Guvernul României, au luat act de paragina în care se află Castrul Roman, obiectiv istoric aflat pe teritoriul comunei Hinova, şi s-a hotărât conservarea şi punerea în valoare a obiectivului istoric de pe malul Dunării.
„Patrimoniul judeţului Mehedinţi este unul de mare însemnătate, aşa că este foarte important ca acesta să fie conservat şi pus în valoare. Aşa se face că trei obiective de maximă importanţă au intrat în Programul Naţional de Restaurare şi, cel mai probabil, lucrările vor începe în primăvara anului viitor. Vorbim despre Mănăstirea Gura Motrului, Schitul Topolniţei şi Castrul Roman de la Hinova“, a declarat într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea.
Comuna Hinova are posibilitatea să redevină un loc deosebit în această zonă minunată înzestrată de Dumnezeu cu frumuseţi naturale şi oameni capabili, care au trăit şi încă mai trăiesc în acest colţ de rai al României.
Directorul Institutului Naţional al Patrimoniului, Alexandru Moraru, a venit personal în judeţul Mehedinţi să constate, prin vizite la faţa locului, în incinta obiectivelor, starea acestora şi măsurile ce pot fi luate.
„Iniţial, am aflat din mai multe articole din presă şi prin informări primite la sediul institutului nostru despre situaţia obiectivelor istorice din Mehedinţi şi ne-am deplasat imediat în teritoriu să acţionăm în consecinţă. Astfel, în Programul Naţional de Restaurare, la finele anului 2013 începutul anului 2014, se află în conservare şi punere în valoare Castrul Roman de la Hinova, au fost aprobate finanţările şi vor continua în 2014, iar proiectul este unul foarte important pentru programul naţional de punere în valoare a obiectivelor istorice şi turistice“, a declarat Alexandru Moraru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS