17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacul din Kenya: Mai mulţi ostatici au fost eliberaţi din mall-ul atacat de islamişti

Atacul din Kenya: Mai mulţi ostatici au fost eliberaţi din mall-ul atacat de islamişti

Poliţia kenyană a anunţat că a salvat mai mulţi ostatici din centrul comercial din Nairobi care a fost scena unui atac terorist şi că în continuare au loc confruntări cu islamiştii shebab, care se află în spatele atacului, informează b1.ro. Printre victimele atacului de la mall-ul Westgate din Nairobi se află şi nepotul preşedintelui Kenyei, împreună cu logodnica sa, şeful statului kenyan promiţând că cei reponsabili de atac vor plăti pentru această agresiune fără precedent.

Deşi forţele de securitate kenyene au anunţat în această dimineaţă că deţin controlul celei mai mari părţi a mall-ului, atacatorii mai deţineau încă ostatici, fapt ce a determinat intervenţia iîn forţă a autorităţilor. „Am reuşit să salvăm câţiva ostatici. Câştigăm din ce în ce mai mult teren în faţa atacatorilor”, a transmis şeful poliţiei kenyene, David Kimaiyo, potrivit Daily Mail.

MAE condamnă atacul terorist din Kenya

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă cu toată fermitatea atacul terorist declanşat la 21 septembrie 2013 într-un centru comercial din Nairobi, Kenya, care s-a soldat cu numeroşi morţi şi răniţi, se arată într-un comunicat. MAE îşi exprimă întreaga solidaritate cu poporul kenyan, în mod deosebit cu familiile victimelor, în aceste momente dificile şi tragice. De asemenea, MAE respinge în termenii cei mai fermi astfel de acte teroriste şi îşi exprimă încrederea că autorităţile kenyene vor întreprinde măsurile necesare pentru identificarea vinovaţilor şi tragerea acestora la răspundere. MAE reiterează susţinerea României faţă de eforturile guvernului kenyan şi ale comunităţii internaţionale pentru menţinerea stabilităţii şi securităţii în această ţară şi în regiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS