20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: A patra duminică de proteste pentru Roşia Montană

Craiova: A patra duminică de proteste pentru Roşia Montană

http:http://www.youtube.com/watch?v=4Jt0zwyFim8

Craiovenii au ieşit din nou în stradă pentru a protesta împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană. Aproximativ două sute de persoane de toate vârstele s-au adunat, în jurul orei 17.00, în Piaţa „Mihai Viteazul”, pentru a-şi exprima părerea faţă de proiectul Roşia Montană Gold Corporation şi a atitudinii politicienilor în legătură cu acesta. 

Protestatarii au pornit într-un marş pe traseul Piaţa „Mihai Viteazul” – Teatrul Naţional „Marin Sorescu” – Calea Bucureşti – McDonald’s – A.I. Cuza şi au ocupat, la final, esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, unde au dezbătut probleme legate de Roşia Montană, au cântat şi au protestat paşnic. 

Aceasta este a patra duminică de proteste în Craiova şi în ţară. De-a lungul celor trei săptămâni, zeci de oraşe din străinătate au început să solidarizeze cu protestele paşnice din România, cerând autorităţilor să nu lase să treacă proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Protestele vor continua şi săptămâna viitoare, tot duminică, de la ora 17.00, locul de întâlnire fiind tot Piaţa „Mihai Viteazul”. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS