Acasă Actualitate FNME susţine deschiderea exploatării aurifere de la Roşia Montană

FNME susţine deschiderea exploatării aurifere de la Roşia Montană

-

 

Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Marin Condescu, a dat publicităţii un comunicat în care susţine deschiderea investiţiei de la Roşia Montană. În comunicatul semnat de Marin Condescu se susţine că la Roşia Montană vor fi folosite tehnologii similare cu cele existente în ţările în care se exploatează resursele aurifere. FNME militează pentru înfiinţarea de locuri de muncă în zonă şi susţine că statul nu are banii necesari pentru refacerea ecologică a zonei Apusenilor. Marin Condescu menţionează că FNME respectă punctul de vedere al celor care protestează împotriva investiţiei, însă este de părere că „fără exploatarea resurselor de care dispunem – în condiţii sigure de mediu – România va deveni un <<deşert>> economic şi social“, se mai spune în comunicatul FNME. Un document similar a fost dat publicităţii şi de Sindicatele Libere de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa, care se solidarizează cu minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană. Cele două comunicate de presă au fost transmise în ziua în care premierul s-a aflat la Târgu Jiu, la deschiderea anului şcolar. La Târgu Jiu a avut loc ieri şi o întâlnire între Victor Ponta şi reprezentanţii sindicatelor şi administraţiei din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.

O firmă mare din industria Craiovei disponibilizează zeci de angajaţi

Cummins Generator Technologies trimite acasă 48 de persoane, de pe 6 decembrie. Toţi angajaţii disponibilizaţi erau lucrători TESA. Iată ce salarii compensatorii primesc cei daţi afară din unitatea industrială.