16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponia, fără energie nucleară după ce singurul reactor aflat încă în funcţiune a fost oprit

Japonia, fără energie nucleară după ce singurul reactor aflat încă în funcţiune a fost oprit

Japonia a fost privată în totalitate de energie nucleară după ce reprezentanţii Kansai Electric Power (KEPCO) au anunţat că au oprit total, pentru lucrări de mentenanţă, singurul reactor nuclear care se mai afla în funcţiune, informează b1.ro citând AFP. Odată cu oprirea reactorului 4 al centralei de la Ohi (în vest), Japonia este privată din nou, în totalitate, de energie nucleară, ca în perioada mai-iulie 2012.

KEPCO a primit, în iunie 2012, din partea unor aleşi locali şi premierului de atunci, Yoshihiko Noda, autorizaţia de a repune în exploatare reactoarele 3 şi la 4 de la Ohi, chiar înainte de instalarea noii instanţe de reglementare a sectorului nuclear, în urmă cu un an. Unitatea 4 a fost repornită la data de 19 iulie 2012 şi a rămas singurul reactor în funcţiune din Japonia, după ce Unitatea 3 a fost oprită pe 2 septembrie 2012. Potrivit autorităţilor, nici un reactor nuclear nu va mai fi repornit înainte de sfârşitul acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS