17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia şi Rusia au semnat un program de cooperare între serviciile de procuratură

România şi Rusia au semnat un program de cooperare între serviciile de procuratură

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, şi Iurii Ceaika, procuror general al Federaţiei Ruse, au semnat un Program de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Procuratura Generală a Federaţiei Ruse pentru anii 2014-2015, informează Agerpres.ro. Programul este realizat în baza unui protocol încheiat la data de 12 ianuarie 2012 între serviciile de procuratură ale ambelor state.

Evenimentul a avut loc cu prilejul participării lui Tiberiu Niţu la cea de-a 18-a Conferinţă Anuală şi Întâlnire Generală a Asociaţiei Internaţionale a Procurorilor, organizată la Moscova în perioada 10-11 septembrie, care avut ca temă „Procurorul şi statul de drept”. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la semnarea programului de cooperare au mai participat Alexander Zvyagintsev, adjunct al procurorului general al Federaţiei Ruse, precum şi procurori cu funcţii de conducere.

Tot în cadrul conferinţei de la Moscova, Tiberiu Niţu a avut o întâlnire de lucru cu Annemarie Penn-te Strake, membră a Consiliului Procurorilor Generali din Regatul Ţărilor de Jos, precum şi cu Gerrit Cornelis Haverkate, directorul Biroului de studii penale din Parchetul General al Regatului Ţărilor de Jos, cu care a purtat discuţii pe marginea Protocolului de cooperare încheiat, în data de 28 decembrie 2012, între cele două state, precum şi referitoare la Memorandumul de înţelegere încheiat pe 5 februarie 2013, între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Procuratura Naţională a Regatului Ţărilor de Jos. Discuţiile au vizat intensificarea cooperării în domeniul fraudelor, al traficului de persoane, prin schimburi de informaţii, de experienţă, prin realizarea unor stagii de perfecţionare a procurorilor români în Regatul Ţărilor de Jos.

Lucrările conferinţei au reunit procurori generali şi procurori-şefi de parchete din peste 60 de state, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii internaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS