23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii au protestat în faţa Ministerului de Interne, supăraţi de modul în care sunt trataţi

Poliţiştii au protestat în faţa Ministerului de Interne, supăraţi de modul în care sunt trataţi

Câteva zeci de poliţişti au protestat astăzi în faţa Ministerului de Interne, principalele revendicari ţinând de modificarea unui ordin intern legat de cheltuielile de transport, chirii sau felul în care este cercetat disciplinar un poliţist, informează HotNews. Protestul la care au luat parte poliţişti din mai multe judeţe s-a terminat la ora 12.

Printre pancartele afiţate se numără cele cu mesaje precum: „Nu suntem mafioţi. Suntem conduşi de mafioţi”, „Radu Stroe nu uita! Poliţia nu-i a ta!”, „Vrem o lege europeană pentru Poliţia Română” şi „Suntem prizonierii incompetenţei noastre”. „Nu e vorba de bani aici, ci de lege, onoare şi demnitate”, a spus unul dintre protestatari Poliţiştii spun că nemulţumirile au atins maximul suportabilităţii, iar meseria este lipsită de stabilitate şi programul de lucru nu este respectat.

„Actiunea de protest nu va inceta decat in momentul in care ministrul Radu Stroe va modifica Ordinul M.A.I. 136/2004, in sensul acordarii politistilor a posibilitatii de decontare a cheltuielilor de transport la nivelul a 7,5 litri combustibil la 100 km parcursi, si Ordinul M.A.I. 400/2004, astfel incat politistii sa nu mai fie cercetati disciplinar pentru fapte care nu au legatura cu serviciul”, se preciza intr-un comunicat al Sindicatului National al Agentilor de Politie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS