30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDuşa a discutat cu omologul polonez despre continuarea angajamentelor în Afganistan şi după 2014

Duşa a discutat cu omologul polonez despre continuarea angajamentelor în Afganistan şi după 2014

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat azi pentru Agerpres că România rămâne angajată în Afganistan şi după anul 2014, chestiune discutată şi cu omologul polonez, Tomasz Siemoniak, în cadrul unei reuniuni bilaterale care a avut loc azi la Varşovia. „Am discutat (n.r. – cu omologul polonez) şi despre definirea rolului NATO post-2014, afirmând încă o dată că România rămâne angajată în Afganistan şi după anul 2014”, a afirmat ministrul.

Pe agenda întâlnirii bilaterale s-au aflat subiecte referitoare la amplificarea dialogului politico-militar dintre cele două instituţii, colaborarea între cele două ministere prin crearea unor relaţii directe de parteneriat între categoriile de forţe ale armatei, mai ales în domeniul instruirii personalului din Forţele Aeriene, precum şi crearea unor legături directe între instituţiile militare de învăţământ.

„Consider că avem un potenţial consistent de dezvoltare a relaţiilor militare bilaterale. Sunt încrezător că semnarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Polonia referitor la cooperarea bilaterală în domeniul apărării va contribui la punerea în aplicare a Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic. Împreună cu omologul polonez, am stabilit şi o strategie comună pe Cyber Defence, dar şi procesul de realizare a capabilităţilor, teme care vor fi pe agenda Consiliului European din decembrie 2013”, a precizat Mircea Duşa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS