5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescenta cu malnutriţie severă a fost internată la un centru de recuperare din Bucureşti

Adolescenta cu malnutriţie severă a fost internată la un centru de recuperare din Bucureşti

Mariana Ardeleanca, adolescenta care la 17 ani cântăreşte doar 28 de kilograme, a fost preluată pentru o perioadă de Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, care a trimis-o la un centru de recuperare specializat din Bucureşti.
Aproximativ o lună a stat internată în una din clinicile din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova adolescenta din Dolj care suferă de malnutriţie severă. Având în vedere diagnosticele puse de medicii doljeni: anemie severă, malnutriţie gravă, poliartrită reumatoidă, dar şi faptul că adolescenta nu putea să se sprijine în picioare şi avea în continuare dureri la piciorul pe care l-a avut în ghips, în momentul externării, Mariana a primit recomandare pentru un program complex de recuperare. „Ne-am consultat cu medicii care au tratat-o şi am decis că soluţia cea mai bună este să o trimitem la o clinică specializată pentru recuperare. Am fost acceptaţi la Centrul Naţional Medical de Recuperare Neuro-psiho-motorie pentru copii „Dr. Nicolae Robănescu“ din Bucureşti, destinat recuperării funcţionale a copiilor cu deficienţe fizice şi neuro-psiho-motorii. A fost luată cu targa din spital şi transportată în Capitală cu sprijinul Serviciului de Ambulanţă. Medicii vor decide programul pe care trebuie să îl urmeze, dar şi cât trebuie să rămână internată. Medicul comisiei de expertiză medicală din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj păstrează legătura cu medicul curent al Marianei Ardeleanca. Am întocmit, de asemenea, toate documentele necesare pentru că, având în vedere diagnosticul primit – poliartrită reumatoidă juvenilă, fata va fi încadrată în grad de handicap“, a precizat Maria Dumbravă, şef Complex Intervenţie, Sprijin, Consiliere şi Recuperarea Copilului, din cadrul DGASPC Dolj.
Reamintim că Mariana a fost părăsită de mama naturală pe când avea numai cinci luni, pentru că omul cu care trăia nu a acceptat un copil rezultat din relaţia cu alt bărbat. Aceasta a ales să o dea unei familii de romi, care, deşi avea o situaţie financiară precară, a fost de acord să o crească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS